Més del 50% dels barcelonins suspenen la gestió del govern de Colau

És la primera vegada que més de la meitat del enquestats valora negativament el consistori

Ada Colau i Jaume Collboni

Els resultats del darrer baròmetre municipal de l’Ajuntament de Barcelona reflecteixen un gran descontent dels ciutadans envers el govern actual de la ciutat. De fet, el 50,4% dels barcelonins consideren que la gestió del consistori, actualment en mans d’Ada Colau (Barcelona En Comú) i Jaume Collboni (PSC), és dolenta o molt dolenta, fet que no havia ocorregut mai des que es va començar a fer aquesta enquesta, el 1990.

Concretament, només un 35% considera bona o molt bona la gestió de l’executiu de Colau i Collboni, i un 12% la considera normal. El primer tinent d’alcaldia i regidor de Pressupostos i Presidència, Jordi Martí, ha relacionat els resultats del baròmetre amb la “percepció generalitzada negativa de les administracions públiques” i a la difícil situació econòmica actual, ja que un 48% també ha suspès la gestió de la Generalitat i un 50% dels enquestats ha fet el mateix amb el Govern central. En cap d’aquests dos darrers casos, però, es tracta de la pitjor valoració registrada pel baròmetre municipal.

Els resultats de l’enquesta també indiquen que un 66% dels barcelonins consideren que la ciutat ha empitjorat durant l’últim any, i per a la majoria de ciutadans els principals problemes de Barcelona són la inseguretat (24,8%), la manca de neteja (15,8%) i l’accés a l’habitatge (8%). A causa de la proximitat de les eleccions municipals, el baròmetre no inclou preguntes relatives a la intenció de vot o la valoració dels líders polítics.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari