El CGPJ designa els candidats al Constitucional i tanca la crisi

Els elegits són César Tolosa, considerat conservador, i María Luisa Segoviano, considerada progressista

El nou president interí del CGPJ, Rafael Mozo

Acord en el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per designar els dos magistrats del Tribunal Constitucional que li corresponen. Al final, i en la segona votació que s’ha fet aquest dimarts, els 18 vocals han pres la decisió per unanimitat, un fet que contrasta amb les posicions enfrontades que fins ara mantenien conservadors i progressistes.

Dels 18 vocals del CGPJ, 10 són conservadors i 8 progressistes. Els elegits són María Luisa Segoviano, magistrada jubilada del Tribunal Suprem, i César Tolosa, president de la sala tercera d’aquest mateix alt tribunal, la contenciosa-administrativa. Es dona la circumstància que tots dos candidats han estat proposats pel sector conservador del CGPJ, malgrat que Segoviano és considerada progressista.

Fins ara, cap candidat a magistrat del TC proposat pel CGPJ havia obtingut els 11 vots necessaris per sortir elegit. És el cas del mateix Tolosa, que ja era candidat el 20 de desembre, quan només va aconseguir els 10 vots dels vocals conservadors.

El desbloqueig del nomenament dels dos candidats que correspon proposar al CGPJ desbloquejarà alhora la renovació del Tribunal Constitucional, que passarà a tenir majoria progressista.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari