TV3 es burla ara de l’himne nacional espanyol interpretant-lo tirant-se pets

Joel Díaz es va posar la mà al cor i va demanar al públic del programa ‘Zona Franca’ que es posés dempeus per escoltar-ho amb solemnitat

Joel Díaz saluda l'himne nacional espanyol interpretat a base de pets al programa 'Zona Franca' del 20 de desembre

Les burles d’Espanya, dels espanyols i dels catalans que estimen o no odien Espanya són aliment habitual del programa Zona Franca de TV3. No hi ha dia que el seu presentador, Joel Díaz, no menyspreï tot allò que sona a espanyol. Dimecres, al Parlament es va recordar que en un dels seus darrers programes s’havia fet broma amb una urna plena de cendres dient que eren d’una bandera espanyola cremada. Díaz la va deixar caure i va escampar les cendres sobre una taula. Aleshores va entrar al plató un home rapat que les va esnifar i se’n va anar cridant ¡Arriba España! Aquest dimarts dia 20 la broma va consistir en interpretar l’himne nacional espanyol tirant-se pets.

Joel Díaz va introduir aquesta interpretació de l’himne espanyol a base de pets dient que ho feia per agrair que el govern ha aconseguit fixar un topall del preu del gas. “A nosaltres se’ns ha criticat molt per alguns acudits que hem fet sobre Espanya i llavors creiem que avui és un dia per envainar-se-la. Per dir, hòstia, quan Espanya fa les coses bé, quan Perro Sánchez fa les coses bé, ho homenatgem des d’aquest humil plató. Com? Farem sonar l’himne d’Espanya”. Es van escoltar veus del públic que protestaven però el presentador va insistir. “No, no, no. ¿En tu DNI qué pone? Què  posa al teu DNI? Ara seràs d’Andorra, encara!”, va dir adreçant-se a un dels assistents al programa.

I va seguir amb la cerimònia. “En agraïment al tema aquest del gas, tocarem l’himne d’Espanya amb gasos; amb pets, vamos. Tothom dret, sisplau, que va molt en sèrio això. Solemnitat”. Es va posar la mà al cor i va escoltar en silenci l’himne espanyol tocat a base de pets.

Quan va acabar de sonar l’himne, Díaz va dir que feia pudor al plató i va demanar que el regidor del programa li portés un ambientador per combatre-la. Així va acabar el monòleg inicial del programa que, com sempre, des de fa 37 dies comença amb el crit de ‘puta nit i bona Espanya’.

Malgrat les protestes dels partits de l’oposició i dels nombrosos catalans que han enviat queixes al Consell de l’Audiovisual de Catalunya tant els responsables d’aquest organisme com els directius de TV3 i  la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han considerat que aquests insults a Espanya entren “dins dels límits de l’humor” que encaixen a la televisió pública catalana. Aquest dimecres, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, va anar més enllà i va arribar a dir que aquest humor és cultura catalana.

Zona Franca ha costat 1,5 milions d’euros a la CCMA i està previst que continuï en pantalla fins l’estiu que ve. El programa d’aquest dimarts va tenir 28.000 espectadors.

(Visited 1.521 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari