L’Ajuntament de Barcelona aprova els pressupostos amb l’abstenció d’ERC

El govern municipal i els republicans acorden un pla de xoc econòmic i social

El darrer ple de l'any de l'Ajuntament de Barcelona

Foto: Ajuntament de Barcelona

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres els pressupostos per al 2023 amb els vots favorables dels partits de govern -PSC i Barcelona en Comú- i l’abstenció d’ERC. Junts, Ciutadans, el PP, Valents i la regidora no adscrita, Marilén Barceló, han votat en contra, però els comptes han tirat endavant després de l’acord entre els republicans i l’executiu municipal per impulsar un pla de xoc econòmic i social de 100 milions d’euros.

Aquest dijous, ERC ja va avançar que facilitaria l’aprovació dels pressupostos del govern d’Ada Colau per evitar un bloqueig en un moment de “màxima gravetat”. Com va assenyalar el portaveu republicà, Jordi Corones, la formació considera que els comptes són “poc ambiciosos” i que hi ha “poc marge econòmic de negociació”.

El fet que ERC faciliti l’aprovació dels pressupostos de Colau a l’Ajuntament de Barcelona va ser unes de les condicions que els comuns van posar per donar suport als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l’any vinent. L’acord va ser signat pel cap de l’executiu català, Pere Aragonès, i la presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, el passat dimecres 14 de desembre.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari