Aragonès, sobre el TC: “La dreta espanyolista segresta les institucions”

El president de la Generalitat diu que "només superarem" aquest "segrest" amb la independència

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès

    La decisió del ple del Tribunal Constitucional (TC) d’admetre el recurs del PP i suspendre la tramitació de la reforma del Codi Penal al Senat no ha estat ben rebuda pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha criticat la decisió del tribunal i ha afirmat que aquesta situació només es resoldrà amb la independència de Catalunya.

    En una publicació a Twitter, Aragonès ha assegurat que “la dreta espanyolista segresta les institucions” i que ja “van fer servir Catalunya de banc de proves i avui, envalentits, ho apliquen arreu”. “Només ho superarem amb una agenda valenta i progressista i on Catalunya sigui definitivament una república sobirana”, ha afegit el cap de l’executiu català.

    Per part de Junts, el secretari general del partit, Jordi Turull, ha assenyalat que “el TC ha certificat que a Espanya la política la marca les togues i no les urnes. No hi ha divisió de poders, hi ha creuament de poders”. Per la seva banda, la presidenta de la formació, Laura Borràs, ha parlat de “profanació de poders” i ha assegurat que “l’Estat espanyol és irreformable”. Ambdós, com Aragonès, han destacat que per superar aquesta situació cal “construir una república democràtica i independent”.

    (Visited 49 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari