El Constitucional accepta el recurs del PP i paralitza el vot al Senat de la reforma judicial

Les esmenes estaven aprovades pel Congrés i pendents de votar-se a la Cambra Alta dijous

El ple del Constitucional

El Tribunal Constitucional ha acordat aquest dilluns per sis vots a cinc admetre les mesures cautelaríssimes que demanava el PP i suspendre la tramitació de la reforma judicial que forma part de la del Codi Penal.

La decisió –adoptada amb els vots de la majoria conservadora- suposa la paralització del tràmit de la reforma al Senat, on estava previst que es votés aquest dijous.

El Constitucional consuma d’aquesta manera el xoc frontal amb el poder legislatiu fruit d’un recurs dels populars per evitar un canvi en el sistema d’elecció dels magistrats del mateix TC que, de retruc, suposaria una nova majoria progressista al TC.

La majoria conservadora ha aconseguit evitar les recusacions del president, Pedro González-Trevijano i del magistrat Antonio Narváez i així han pogut entrar a debatre les mesures cautelaríssimes sol·licitades pel PP per frenar la tramitació parlamentària de la reforma de la llei que havia de canviar el sistema d’elecció dels magistrats de l’òrgan de garanties promoguda pel PSOE.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari