86 abusadors sexuals condemnats s’han beneficiat amb la llei del ‘només sí és sí’

Els tribunals estan revisant condemnes i, a vegades, reduint les penes d'autors d'abusos a dones

Fotografia d'Alexa (Pixabay)
Fotografia d'Alexa (Pixabay).

86 abusadors sexuals condemnats s’han beneficiat de la reducció de les penes per la interpretació de la Llei de Garantia Integral de la Llibertat Sexual, coneguda com a llei del ‘només sí és sí’. Alguns antics condemnats estan sol·licitant la revisió de les seves condemnes als tribunals i els nous són jutjats aplicant una llei que fixa penes inferiors.

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, que ha impulsat la norma, ha assenyalat als jutges per aplicar de “manera defectuosa” la normativa: “El problema que tenim és que hi ha jutges que estan incomplint la llei”.

Nacions Unides ens alerta que el masclisme pugui fer que hi hagi jutges que apliquin de manera defectuosa una llei, que la interpretin erròniament i que a més aquest masclisme compromet la imparcialitat i la integritat dels sistemes de justícia, i això es treballa amb formació obligatòria, que és el que preveu aquesta llei”, ha indicat Montero.

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha enlletgit les crítiques de la ministra. “Aquest tipus d’actuacions redueixen la confiança de les víctimes en les Administracions i, singularment, en la de Justícia, augmentant la seva desprotecció”, ha expressat.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari