El govern espanyol exigeix al PP que retiri el recurs al TC

"Ningú no pot aturar el funcionament democràtic d'un Parlament", assenyala el ministre Bolaños

El ministre Félix Bolaños
El ministre Félix Bolaños

El govern espanyol ha exigit al PP que retiri el recurs que dijous va estar a punt de paralitzar el debat al Congrés. I és que si els magistrats acaben donant la raó als populars, es podria anul·lar la reforma del Codi Penal.

En espera que el Constitucional es reuneixi dilluns per prendre una decisió, el ministre Félix Bolaños ha assegurat que el recurs suposaria un perill per a la democràcia.

“Vull demanar al PP que retiri el seu recurs davant el TC”, ha dit aquest divendres a Madrid el ministre de la Presidència. “Ha anat massa lluny. Està tensionant les institucions democràtiques, està tensionant el Congrés, el Senat i el TC, està retorçant la llei amb un recurs que pretén que passi una cosa que no ha passat en 44 anys de democràcia ni passa a cap país democràtic del món i és que es pari una votació democràtica d’un parlament democràtic”, ha afegit.

El PP no només s’hi nega sinó que sosté que el que va passar dijous al Congrés és fins i tot més greu que els fets del Parlament de fa cinc anys. Segons Alberto Núñez Feijóo, les votacions per la independència de l’octubre del 2017 van ser menys greus perquè “el PSOE va actuar segons la Constitució i ahir la va abandonar”.

Davant les acusacions, des de la Moncloa asseguren que són els populars els qui utilitzen la Constitució “per guanyar batalles que políticament han perdut”.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari