Europa qüestiona la limitació de Barcelona a llicències de VTC

L'advocat general del TJUE posa en dubte la proporció 1/30 entre taxis i VTC de l'Ajuntament de Barcelona

VTC ocupant la Diagonal

L’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea diu que no es pot limitar el nombre d’autoritzacions de VTC per garantir la viabilitat econòmica dels taxis. Qüestiona el reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que fixa una proporció d’una VTC per cada 30 taxis.

L’opinió de l’advocat general marca molts cops el camí que després prendrà el tribunal, que té diverses qüestions pendents d’estudiar sobre les VTCs a Barcelona. El lletrat diu en l’escrit de les seves conclusions que és qüestionable que el servei de taxi es pugui considerar com un servei d’interès econòmic general. A més, afegeix que mantenir la proporció actual no es pot considerar una raó imperiosa d’interès general vàlida.

El conflicte entre taxis i VTCs fa anys que està obert. El Govern ha fixat aquest any un nou reglament que ha obligat les plataformes VTC a tornar a demanar permís per poder continuar fent servei a les ciutats, i també en trajectes com Barcelona-aeroport.

El sector del taxi assegura que l’opinió de l’advocat europeu no afecta el decret llei de la Generalitat perquè allà no s’hi estableix cap limitació quantitativa de llicències sinó que només explica els requisits que calen per obtenir-ne.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari