El TC no decidirà fins dilluns sobre la seva reforma exprés

Ajorna el debat sobre el recurs del PP i no suspèn la votació del Congrés d'aquest dijous

Pedro González-Trevijano, president del TC

El Tribunal Constitucional (TC) ha acordat continuar dilluns vinent a les 10 del matí el debat, iniciat en el ple extraordinari d’aquest dijous, sobre el recurs amb què el PP li ha sol·licitat mesures cautelaríssimes contra la tramitació parlamentària de la reforma del sistema d’elecció de membres del mateix TC per part del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Pedro González-Trevijano, el president del TC, ha adoptat la mesura a instàncies dels cinc magistrats progressistes, Cándido Conde-Pumpido, Ramón Sáez Valcárcel, Inmaculada Montalbán i María Luisa Balaguer, els quals han adduït que la qüestió a debatre és complexa i han argumentat que el ple s’havia d’ajornar fins dilluns per tenir “el temps indispensable” per realitzar un “estudi complet” del recurs del PP i dels escrits amb al·legacions presentats posteriorment pel PSOE, Unidas Podemos i Vox.

El Constitucional, a més, no ha oposat cap objecció a la votació sobre la reforma legal relativa a la seva renovació que se celebra aquest mateix dijous al Congrés dels Diputats, segons publica El Periódico de España citant fonts jurídiques.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari