El Congrés aprova la reforma per renovar el Constitucional i modificar el Codi Penal

PSOE, Podem, ERC, PNB i EH Bildu recolzen la reforma que enfrontarà el seu darrer tràmit al Senat

Gabriel Rufián
Gabriel Rufián

El Congrés dels Diputats ha aprovat la reforma del Codi Penal que deroga el delicte de sedició, modifica el de malversació, reformula el de desordres públics agreujats i en crea un d’enriquiment il·lícit per a càrrecs públics.

La iniciativa ha obtingut 184 vots a favor, 64 en contra i una abstenció, ja que el grup popular s’ha absentat del ple al moment de la votació. El text aprovat incorpora també les dues esmenes que modifiquen l’elecció dels membres del Tribunal Constitucional que el PP ha portat davant del mateix TC.

Els populars havien demanat la suspensió cautelaríssima de la inclusió d’aquesta part, però l’ajornament a dilluns del ple que ha de decidir sobre el recurs dels populars ha evitat el xoc. Tot plegat ha fet que l’ambient de la sessió fos de crispació i el debat, molt bronc.

Durant el ple, Inés Arrimadas ha instat Meritxell Batet a aturar el ple, “el mateix que li vaig dir a Carme Forcadell el 2017: no permeti això”. El portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, ha dit que es pren “molt seriosament les paraules d’Arrimadas” perquè “l’última vegada que va parlar així a una presidenta d’un parlament va ser a Forcadell i va acabar a la presó”. Per la CUP, Mireia Vehí, ha considerat que Arrimadas amenaçava la mesa del Congrés.

Des de Junts, Josep Pagès ha instat els socialistes a no parlar-los de “cop d’estat”: “Vostès, que van fer el cop d’estat del 155, i aquesta banda que es fa dir Tribunal Constitucional els el va convalidar”.

Des de les files del PSOE, el diputat Felipe Sicilia ha comparat la situació d’aquest dijous amb el 23F, en una ocasió intentant aturar el ple “amb tricornis” i ara, diu, “amb togues”.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari