Càritas alerta que milers de llars no poden fer front a la despesa d’alimentació

Un 54,2% de famílies ateses per l'entitat no pot pagar les despeses domèstiques en general

Pobresa energètica
Pobresa energètica

Càritas Diocesana de Barcelona alerta que al voltant de 7.000 llars que són ateses per aquesta entitat han hagut de reduir la despesa en alimentació. Càritas explica que el 65% d’aquestes famílies han deixat de comprar aliments frescos, el 40% ha hagut de canviar de domicili per problemes econòmics, el 55% no pot mantenir una temperatura adequada a la llar i al voltant de 2.800 llars no poden comprar medicaments o tenir tractaments mèdics per no tenir prou recursos econòmics.

El director de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets, explica que han augmentat les ajudes directes aquest any amb un increment de pressuposts de 2,5 milions d’euros per cobrir despeses d’alimentació i relloguer. Aquesta xifra representa un increment respecte a l’any passat d’un 13%. Busquets afirma que “no podem normalitzar que les persones hagin de viure de relloguer“.

Des de Càritas informen que en el 2022 han invertit 841.000 euros en alimentació, un increment d’un 36% respecte a l’any anterior. Càritas Diocesana de Barcelona ha destinat, també, 1,1 milions d’euros a pagar habitacions de relloguer a famílies necessitades, el que representa un 28% de despesa en aquest capítol respecte a l’any passat.

El director de l’entitat denuncia que no disposen de les eines suficients per donar resposta a totes les necessitats dels més vulnerables. Busquets considera que és necessari millorar en polítiques d’ingressos mínims, una millor política d’habitatge i una millor política de suport a les famílies. Per Busquets, les polítiques desplegades en aquests camps fins ara no s’han fet pensant en els més pobres.

(Visited 45 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari