L’Eurocambra destitueix la vicepresidenta Eva Kaili pel ‘Qatargate’

625 dels 628 vots decideixen fer fora la política grega, detinguda com a presumpta implicada en una trama de corrupció

Eva Kaili

El ple del Parlament Europeu ha destituït aquest dimarts la vicepresidenta Eva Kaili, investigada per la justícia belga i detinguda com a presumpta implicada en una trama de suborns pagats per Qatar per influir en la institució comunitària, coneguda com el Qatargate.

La votació s’ha inclinat aclaparadorament per la destitució de l’eurodiputada socialdemòcrata grega, amb 625 vots a favor, dues abstencions i un sol vot en contra. Això sí, Kaili, que compareix davant un tribunal aquest dimecres, manté l’escó d’eurodiputada.

El ple haurà de votar, en una data encara no fixada, el representant que assumirà el càrrec de vicepresident de l’Eurocambra. Previsiblement, serà un altre socialdemòcrata per conservar el repartiment de càrrecs negociat inicialment.

La presidenta de l’Eurocambra, Roberta Metsola, havia retirat preventivament a Kaiki les responsabilitats pròpies del càrrec de vicepresidenta, però després de la detenció va convocar una conferència de presidents dels grups polítics amb l’activació del procés de destitució com a únic punt. Paral·lelament, el PASOK va expulsar Kaiki, que ara és eurodiputada no inscrita.

(Visited 103 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari