Illa assenyala com a imprescindible el desbloqueig del Quart Cinturó per aprovar els pressupostos

El Govern de Pere Aragonès va plantar la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a un acte en el qual havia d'informar sobre un acord per desencallar la B-40

El primer secretari del PSC, Salvador Illa
El primer secretari del PSC, Salvador Illa.

ERC volia pactar l’aprovació dels pressupostos la setmana vinent, però el PSC no donarà el vistiplau fàcilment als comptes dels republicans. Els socialistes catalans han posat sobre la taula de negociació una nova demanda: desbloquejar el projecte del Quart Cinturó del Vallès, també conegut com a B-40 i Ronda del Vallès.

El primer secretari dels socialistes catalans, Salvador Illa, ha indicat que ell “no se sent responsable que Catalunya no tingui un pressupost en vigor l’1 de gener de 2023”. Ha assegurat que les negociacions no estan avançades: “Estem al principi”.

Illa ha criticat a Pere Aragonès pels seus canvis de parer: “Primer, no volia saber res del PSC; després deia que no passava res si es prorrogaven els pressupostos, i ara a correcuita vol aprovar-los”. El líder dels socialistes catalans ha recordat que el seu partit té els mateixos diputats que ERC i, per això, ha exigit tenir una negociació “de tu a tu”.

Desbloquejar la B-40

El PSC ha demanat desbloquejar l’ampliació de l’aeroport del Prat, el macroprojecte de Hard Rock a Vila-Seca i Salou i el Quart Cinturó. La construcció d’aquesta via està bloquejada des de fa anys i el Govern d’Aragonès va plantar la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a un acte en el qual havia d’informar sobre un acord per desencallar la infraestructura.

Illa ha expressat que “no pot ser que el Govern bloquegi” la B-40 pels seus interessos “de xemeneia estreta i electoralista” en contra de “la voluntat molt majoritària dels responsables institucionals de Sabadell i Terrassa i de la seva societat civil”. Ha assenyalat que haurà de “prendre precaucions perquè es compleixin els pactes”.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari