Voluntaris de CaixaBank impulsen activitats solidàries que beneficien més de 400.000 persones vulnerables a

Programa Voluntariado CaixaBank
Programa Voluntariado CaixaBank.

L’Associació de Voluntaris de CaixaBank, una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya en l’entorn empresarial, fa balanç de la seva activitat amb motiu del Dia Mundial del Voluntariat.

Durant l’últim any, l’acció solidària impulsada per 14.000 membres actius de l’Associació ha beneficiat en total 405.598 persones en situació de vulnerabilitat a tot Espanya. A més, gràcies a la implicació i en estreta coordinació amb més de 2.000 entitats socials de tot el territori, que traslladen a l’Associació les necessitats locals específiques, s’han dut a terme un total de 22.104 activitats en favor dels més desfavorits.

Després de dos anys de restriccions per la pandèmia del coronavirus, s’ha recuperat l’activitat presencial de les iniciatives fet que, unit a la incorporació de nous programes a la programació d’activitats, ha incrementat notablement la participació dels voluntaris de l’Associació en tot tipus d’activitats.

D’altra banda, la Setmana Social realitzada a l’octubre, que organitza l’entitat bancària anualment per impulsar i visibilitzar el voluntariat entre els professionals del banc, va comptar amb la participació de més de 10.000 voluntaris en prop de 2.000 activitats solidàries i amb la col·laboració de 966 entitats socials de tot Espanya.

Creix la solidaritat a través del voluntariat

Enguany, l’Associació de Voluntariat ha reorganitzat els seus programes tenint en compte les necessitats del nostre país.  En els projectes educatius, entre els quals destaca l’educació financera, l’acompanyament en la lectura i les sessions de reforç escolar, aquest any s’han realitzat més de 3.000 activitats en benefici de 35.000 persones.

En l’àrea de digitalització, a través de formacions específiques en ofimàtica i competències digitals, s’han impulsat més de 200 activitats per a més de 2.000 beneficiaris.

A més, s’han realitzat més de 3.000 iniciatives d’acompanyament en inserció laboral i emprenedoria per a unes 3.700 persones en situació vulnerable, així com iniciatives de suport a la gent gran.  Finalment, s’han impulsat prop de 200 accions mediambientals amb 1.800 beneficiaris mitjançant activitats específiques per a la cura del planeta, recollides de residus i sensibilització ambiental.  D’altra banda, gràcies a l’àmplia capil·laritat territorial del programa de Voluntariat, s’han pogut impulsar prop de 10.000 activitats locals.

Finalment, l’Associació de Voluntaris ha activat 400 accions relacionades amb situacions  d’emergència. Com a activitat excepcional, aquest any s’ha dut a terme l’organització i coordinació de deu combois humanitaris per gestionar el trasllat a Espanya de més de 560 refugiats d’Ucraïna, en la seva majoria dones i nens, però també malalts oncològics i ferits de guerra, en el que ha suposat el major corredor humanitari entre tots dos països. Aquest projecte ha estat possible gràcies al suport de Sor Lucía Caram, de la Fundació Convent de Santa Clara, i el Pare Àngel, de l’Associació Missatgers de La Pau.

Aquesta resposta a les necessitats del poble ucraïnès va comptar amb la implicació de més de 400 voluntaris. A més de les diverses accions d’acompanyament, es va posar en marxa un repte que ha permès l’enviament de 75 ambulàncies medicalitzades i vehicles de rescat a Ucraïna.

De cara a l’any vinent, Voluntariat CaixaBank segueix treballant per donar resposta a les necessitats socials tant a nivell nacional com local, convidant tota la societat a unir-se per millorar de forma conjunta el nostre entorn, oferint oportunitats i ajudant col·lectius en risc d’exclusió

Foment del voluntariat

El programa de Voluntariat CaixaBank constitueix una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya. Amb una trajectòria de més de 15 anys, l’Associació està formada per empleats/des i exempleats/des el Grup CaixaBank i de la Fundació “la Caixa”, així com amics, familiars, clients i totes aquelles persones sensibles a aquesta realitat.

El foment del voluntariat és una de les línies d’actuació de CaixaBank. Per a l’entitat, aquesta és una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l’ activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

 

 

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari