Joan Carles I, immune de l’assetjament del CNI a Corinna per ser “actes d’Estat”

La Cort d'Apel·lacions d'Anglaterra i Gal·les ha donat immunitat al monarca perquè els fets es van produir quan era rei

Els reis Sofia i Joan Carles I en el funeral del Gran Duc Jean de Luxemburg (Casa Reial)
Els reis Sofia i Joan Carles I en el funeral del Gran Duc Jean de Luxemburg (Casa Reial).

El rei emèrit, Joan Carles I, ha rebut la immunitat de la Cort d’Apel·lacions d’Anglaterra i Gal·les després de la demanda presentada per Corinna Larsen per un suposat delicte d’assetjament. Igualment, el judici se celebrarà a mitjan del 2023.

El tribunal de Londres ha afirmat que les hostilitats dels serveis secrets espanyols i del seu director, Félix Sanz Roldán, contra Corinna van ser “actes d’Estat subjectes a immunitat”, perquè es van produir entre el 2012 i el 2014, quan Joan Carles I era rei.

El tribunal londinenc ha revocat en la seva sentència la decisió del jutge Mathew Nicklin de no reconèixer immunitat al monarca. Ha indicat que sí que podrà ser jutjat per fets posteriors a juny del 2014, quan Joan Carles I va abdicar i va deixar de ser cap de l’Estat espanyol.

El Rei emèrit no serà jutjat per la visita del llavors cap del CNI, el general Félix Sanz Roldán, per amenaçar a Corinna a Londres i l’operació d’espies al seu domicili de Mònaco per a treure-li documents que deixaven al descobert els negocis de Joan Carles I a l’estranger.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.