Qui fa créixer l’altra família de Laporta?

Enric Masip i Joan Laporta

Enric Masip, fulla perenne del laportisme, acompanyant i guardaespatlles a jornada completa del president de Barça, Joan Laporta, acaba de donar a conèixer el seu darrer projecte, la Fundació Enric Masip, que, segons diu en la seva presentació, neix de “la necessitat de canvi i millora social. De la cerca d’un món on es puguin complir somnis i unir totes les persones mitjançant l’esport. És una entitat sense ànim de lucre destinada a elaborar accions socials i esportives per a infància, persones en risc de vulnerabilitat i persones dins de l’àmbit de la salut mental”. Res a veure amb una de les primeres accions solidàries d’aquesta entitat, un torneig de golf celebrat a Sant Cugat a favor del VHIO (Vall d’Hebron Institut Oncology), que duu a terme projectes de recerca i cerca translacional de tumors endocrins i neuroendocrins.

Però aquesta no serà, en el futur, l’única activitat que se surti dels paràmetres d’una Fundació que encaixa poc, per als qui el coneixen bé, en l’autèntica sensibilitat personal i social del personatge. Sorprèn també que entre els projectes figuri la celebració del Campus Enric Masip d’handbol que ja compta amb 24 edicions, també amb la idea que els beneficis del Campus acabin als fons de la Fundació.

L’estructura, encara que no és molt àmplia, ja compta com a directora amb la mateixa filla de l’assessor del president del Barça, Adriana Masip, i, com no podia ser altrament, amb Joan Laporta i Ferran Olivé, també directiu actual del Barça, com a patrons amb Joan Antoni Bartra, un empresari del sector del petit electrodomèstic.

Encara no consta a la memòria de la Fundació Barça, però ningú no dubta que la nova Fundació Masip podrà tenir un vincle en el futur de la mateixa manera que una altra entitat amiga com és la Cruyff Foundation rep generoses aportacions dineràries procedents del FC Barcelona a través de la seva Fundació, una relació que es va estimular extraordinàriament durant la presidència de Josep Maria Bartomeu, especialment gràcies a la fluida relació entre qui era el seu màxim responsable, Jordi Cardoner, i Jordi Cruyff.

La filla de Johan, Sushila, és qui figura actualment com a presidenta d’un patronat on consten Pep Guardiola, Xavi Hernández, Carles Puyol, Fernando Belasteguín, Joan Laporta, Jaume Roures, Joan Francesc Pont i Ramon Agenjo.

També es pot parlar d’un entramat de fundacions amb una sèrie de connexions que, indubtablement, tenen el FC Barcelona com a principal font de recursos per al seu funcionament i el seu manteniment. No deixa de ser una altra forma d’entorn de responsabilitat social tipus familiar com li agrada a Laporta.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.