Albiach diu que “era previsible” que ERC pacti els pressupostos amb el PSC

La dirigent dels comuns afirma que "han esperat el moment que han considerat adient"

La presidenta d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, ha afirmat que l’acostament del govern del republicà Pere Aragonès al PSC per aprovar els pressupostos de la Generalitat “és un gir que era previsible i que s’havia de produir en un moment o en un altre”.

Jéssica Albiach, en declaracions al Cafè d’idees de RTVE, ha afegit que el fet que ERC disposi només de 33 diputats al Parlament i després de trencar amb el seu soci de govern, pactar amb el PSC que disposa de 33 diputats més és el més previsible. Més, quan ERC i PSC governen junts a diferents administracions públiques. Per a la dirigent dels comuns, republicans i socialistes “han esperat el moment que han considerat adient”.

 

En aquest context, Jéssica Albiach ha assegurat que si finalment els nous comptes de l’executiu català contemplen una rebaixa d’impostos als més rics, no comptaran amb el suport dels diputats d’En Comú Podem. Per a Albiach si els més rics paguen menys impostos “no tindria cap sentit” que els comuns votessin a favor dels pressupostos de la Generalitat per l’any que ve.

Albiach afirma que no li consta que s’estigui lligant la negociació dels pressupostos catalans entre republicans i socialistes a la revisió del delicte de malversació que s’ha portat al Congrés dels Diputats. Albiach ha dit que les negociacions sobre pressupostos generals de l’Estat “jo la tenia més lligada a la sedició, a la malversació no”.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari