Quina afirmació supremacista ha fet Donaire sobre els catalans?

Albert Donaire
Albert Donaire

El mosso independentista i membre de l’assemblea del Consell de la República, Albert Donaire, ha publicat un enfilall a Twitter en el qual ha defensat que els catalans són diferents de la resta de ciutadans d’Espanya, concretament dels habitants de la meitat sud del país. Donaire ha assegurat que els catalans “som millors” i ha justificat aquesta afirmació supremacista amb arguments com l’atur juvenil, el percentatge de població que rep ajudes públiques, i els governs autonòmics electes.

Un català és igual que un extremeny, un murcià o un andalús? Només cal veure la història, el progrés econòmic, les llengües que parlem. I els fluxos migratoris cap on han estat? I si mirem dades com atur juvenil o fracàs escolar, o el % de població que viu dels diners públics?”, ha comentat el mosso independentista. “També podem mirar com voten, on són els majors casos de corrupció, on segueixen generant més persones un dictador feixista. Només cal veure on cantaven ‘A por ellos’ quan ens venien a apallissar”, ha continuat Donaire.

El càrrec electe del Consell de la República ha volgut deixar “les coses clares” i ha manifestat obertament el que pensa: que els catalans són “millors” que els extremenys, els murcians i els andalusos. “Ells guanyen en una cosa: la mala llet i l’odi. Però no considero que sigui una virtut això del que n’hagin d’estar orgullosos”, ha etzibat Donaire, que fins i tot ha afirmat que si Espanya ha avançat mai en alguna cosa és gràcies als Països Catalans i Euskal Herria. Però, sobretot, gràcies a nosaltres i al que ens roben cada any”.

(Visited 355 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari