Torrent estudia recórrer la sentència absolutòria com Costa

El conseller i expresident del Parlament també vol que els tribunals reconeguin la inviolabilitat de la cambra catalana

Roger Torrent i Josep Costa
Roger Torrent i Josep Costa

El conseller d’Empresa i Treball i expresident del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha manifestat en una entrevista a la Cadena SER que la seva defensa jurídica estudia presentar un recurs contra la sentència que l’ha absolt del delicte de desobediència, del qual se l’acusava per haver permès que es debatessin a la cambra catalana resolucions sobre l’autodeterminació i contra la monarquia.

Així doncs, Torrent podria emprendre el mateix camí que qui va ser el seu vicepresident primer a la cambra, Josep Costa, el qual va anunciar aquest dimecres que recorreria la sentència, dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

L’objectiu d’ambdós és el mateix: que la justícia reconegui la inviolabilitat del Parlament de Catalunya. A diferència de Costa, que ha reiterat que no reconeix l’autoritat del TSJC, Torrent ha considerat, això no obstant, que la sentència absolutòria estableix “un bon precedent” i que és “un bon senyal” i “una bona notícia”.

La resolució, adoptada pel TSJC per majoria, però amb un vot particular discrepant, ha conclòs que no hi havia un mandat clar per part del Tribunal Constitucional en les providències que va enviar la Mesa del Parlament de l’anterior legislatura, i que aquestes admetien més d’una interpretació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.