Els comptes de Sánchez tiren endavant amb el suport d’ERC

Els tercers pressupostos han estat aprovats i el govern encara un final de legislatura més còmode

Pedro Sánchez

El Congrés dels Diputats ha aprovat el projecte de pressupostos generals de l’Estat i ha donat llum verda per portar els comptes al Senat. Els comptes han tirat endavant amb el suport del PSOE, Podem, ERC, PNB, Bildu, PDeCAT, CC, Més País, Compromís, l’exdiputada de Podem María Pita i el PRC (187 vots). Les formacions contràries als comptes han estat el PP, Vox, Junts, la CUP, els exdiputats de Navarra Suma, Fòrum Astúries i Terol Existeix (156). El diputat del BNG s’ha abstingut.

El vot favorable dels republicans ja es donava per descomptat després d’acordar la derogació del delicte de sedició i un paquet d’esmenes amb el govern espanyol. Esquerra ha votat sí als comptes a canvi, entre altres coses, d’un ventall d’inversions clau a Catalunya, de la paralització dels treballs de la MAT a Girona, del traspàs d’algunes casernes de la Guàrdia Civil abandonades a les administracions locals i de 20 milions en salut bucodental. També de la transferència de 900 milions d’euros perquè la Generalitat executi inversions pendents de l’Estat a Catalunya.

Gabriel Rufián ha respost les crítiques que reben per donar suport al govern espanyol. “En política, ets el que dius, el que fas, el que defenses i, sobretot, el que aconsegueixes. Això és el que fa Esquerra Republicana a canvi dels seus vots”, ha dit. “Estàvem farts i fartes de militar exclusivament a tenir raó i perdre; també volem militar en la utilitat”, ha insistit.

Per la seva banda, Junts ha denunciat que aquests pressupostos no s’aguanten per enlloc i ha lamentat que el govern espanyol hagi refusat totes les seves propostes.

Aquests seran, quan el Senat els aprovi, els tercers pressupostos consecutius que tira endavant el govern espanyol i, previsiblement, els últims, perquè els comptes del 2024 coincidiran, segons indica el calendari, amb la dissolució de les Corts i la campanya electoral.

Amb els comptes aprovats, el president Pedro Sánchez podrà arribar amb estabilitat al segon semestre de 2023, quan Espanya assumirà la presidència de torn del Consell de la Unió Europea i encara amb comoditat el final de la legislatura.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

NOTES ESPECIALS

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.