El Parlament reprova el conseller Joan Ignasi Elena amb l’abstenció de Junts

La moció, presentada pel PSC-Units, ha tirat endavant amb els vots a favor de Vox, el PP i Cs

    El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena

    Foto: Parlament de Catalunya (Sergio Ramos Ladevesa)

    El Parlament de Catalunya ha manifestat aquest dijous la seva desconfiança envers el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i ha aprovat la moció presentada pel PSC-Units per reprovar “l’actuació” del conseller al capdavant del Departament d’Interior. La votació ha tirat endavant amb els vots favorables dels socialistes, Vox, PP i Ciutadans, mentre que ERC i la CUP han sigut els únics partits que han votat en contra.

    Junts, que tenia la clau per decantar la balança, s’ha abstingut, de la mateixa manera que els comuns, i han possibilitat l’aprovació de la moció, que arriba arran dels canvis en la cúpula dels Mossos d’Esquadra i de la destitució de Josep Maria Estela. La diputada de Junts Jeannine Abella ha justificat l’abstenció argumentant que no volen “contribuir a la campanya de desprestigi” contra Interior i els Mossos, ni tampoc “utilitzar el debat sobre seguretat amb fins electoralistes”, com consideren que fa el PSC.

    No obstant això, els postconvergents han donat un toc d’atenció a Elena i, a banda de facilitar la seva reprovació, l’han advertit que “necessita millorar, i molt, pel bé del cos i de la ciutadania”. Per la seva banda, el diputat del grup PSC-Units i exconseller d’Interior Ramon Espadaler ha defensat la moció assenyalant Elena com a responsable de la “politització” dels Mossos i acusant-lo de “posar en risc l’estabilitat” del cos policial per tal d’acontentar els cupaires.

    La diputada d’ERC Lluïsa Llop ha replicat al grup parlamentari socialista que, lluny del que “intenten fer creure”, les polítiques de seguretat no són neutres, sinó que “tenen ideologia” i, en aquest sentit, ha reivindicat unes polítiques d’Interior “progressistes”. El conseller Elena s’ha pronunciat sobre la reprovació a Twitter i ha lamentat que “les quatre dretes espanyoles del Parlament, liderades pel PSC”, s’hagin unit “en defensa del seu model policial caduc“. “Seguirem treballant per garantir la seguretat, els drets i les llibertats de tota la ciutadania i, particularment, de la més vulnerable”, ha conclòs.

    (Visited 94 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari