L’ERO de la històrica fàbrica d’Ercros a Flix afectarà 41 dels 48 treballadors

L'Ajuntament, la Generalitat i el comitè d’empleats han demanat a l'empresa que posposi el tancament del complex químic mentre busquen alternatives

La històrica fàbrica química d'Ercros a Flix (Ribera d'Ebre)
La històrica fàbrica química d'Ercros a Flix (Ribera d'Ebre).

41 dels 48 treballadors de la històrica fàbrica química d’Ercros a Flix (Ribera d’Ebre) es veuran afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). La direcció de la companyia ho ha anunciat ahir, divendres 18 de novembre, al comitè d’empresa. Els membres de l’òrgan han informat sobre la decisió a la resta del personal després de reunir-se amb la direcció.

Les set persones que continuaran treballant faran tasques que no estan relacionades amb la producció. Dels 41 afectats, 32 tenen més de 55 anys i l’empresa vol enfocar-los cap a la jubilació i la prejubilació, segons l’edat. La companyia ha oferit recol·locar els nou treballadors restants a altres plantes d’Espanya.

S’ha constituït la taula de negociació de l’ERO i s’ha establert un calendari de reunions per pactar les condicions del tancament. La setmana vinent, els representants dels treballadors es reuniran amb el director de negoci d’Ercros, Paco España, que explicarà amb profunditat els motius que han dut els responsables de la firma a decidir el tancament de la planta de Flix.

Tot i l’oferiment de suport de l’Ajuntament de Flix i de la Generalitat de Catalunya, la direcció de l’empresa no preveu utilitzar diners del fons nuclear per continuar amb l’activitat.

Autoritats i treballadors, en contra del tancament

L’Ajuntament de Flix, el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat i el comitè dels treballadors han demanat a Ercros que posposi el tancament del complex químic mentre busquen alternatives i “aterren projectes en cartera”, però no hi ha cap prou madur perquè comenci a funcionar. “És més fàcil atreure noves inversions a un emplaçament obert que a un tancat”, ha indicat l’alcalde de Flix, Francesc Barbero.

El Govern català ha recordat que l’empresa química s’ha beneficiat amb bonificacions i exempcions d’impostos en els últims anys. L’executiu d’Aragonès ha ofert més recursos a través del fons nuclear, que estarà disponible en el 2022.

Després d’un intent de pla de reindustrialització fallit, Ercros ha assegurat que les autoritats de Flix tenen un mes i mig per evitar el tancament definitiu de l’històric complex químic. Els contractes de subministrament de l’àcid clorhídric i de la venda del fosfat bicàlcic que es produeix a la fàbrica acaben el 31 de desembre. Covestro i la francesa Phosphea no s’han posat d’acord amb Ercros perquè la línia de producció continuï.

(Visited 77 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari