La justícia dona la raó a Rajoy i atura la declaració a Andorra

L'Audiència de Madrid estima recurs de l'expresident i canvia el criteri que va expressar a l'octubre

Mariano Rajoy

L’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy ha aconseguit doblegar la voluntat inicial de l’Audiència de Madrid i que s’aturi la petició de la justícia andorrana per interrogar-lo amb relació a la trama d’Andorra de l’Operació Catalunya.

L’Audiència de Madrid ha rectificat aquest dijous i ha tirat enrere la decisió que havia pres, de manera que finalment ha estimat el recurs que havia presentat Rajoy i també el que va ser el seu ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro.

El tribunal ha resolt que s’admetin les seves peticions de no tramitar la petició d’Andorra, una decisió que contradiu radicalment la que va prendre la mateixa Audiència fa unes setmanes. Ara, Rajoy i Montoro s’han pogut personar en el procediment de la comissió rogatòria.

El cas en què la justícia del Principat dels Pirineus els considera implicats és una trama de coaccions a directius de la Banca Privada Andorrana (BPA) per part de la policia patriòtica de Rajoy per aconseguir suposades dades bancàries de líders sobiranistes catalans, especialment de la família de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.

(Visited 68 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari