El Cercle d’Economia reclama un pacte PSC-ERC pels pressupostos de la Generalitat

L'entitat es mostra favorable a la reforma del delicte de sedició i culpa al PP que es frustrés l'intent de renovar el CGPJ

Jaume Guardiola, president del Cercle d'Economia

El Cercle d’Economia ha reclamat a les “forces polítiques principals” de Catalunya que pactin els pressupostos de la Generalitat de l’any vinent. “Mantenir-se a la trinxera seria un acte profundament irresponsable dels partits amb vocació de govern”, ha afirmat en una nota publicada aquest dijous.

L’entitat empresarial ha interpel·lat d’aquesta manera als dos partits amb més diputats al Parlament de Catalunya, el PSC i ERC, i els ha cridat, per responsabilitat, a superar la “polarització” i la “dinàmica de blocs” dels darrers anys.

En la mateixa nota, el Cercle ha apel·lat també per una entesa entre PSOE i PP per a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), i ha culpat els populars que es frustrés el darrer intent, fet que considera “lamentable”. A més, ha manifestat que no tornar a negociar per superar la situació de bloqueig seria “una irresponsabilitat” perjudicial per a les institucions i la democràcia.

El partit que lidera Alberto Núñez Feijóo es va negar a continuar negociant amb els socialistes si el govern de Pedro Sánchez no renunciava a la reforma legal que afecta el delicte de sedició. Precisament, el lobby empresarial, com va passar amb la concessió d’indults als dirigents del procés presos, s’ha mostrat a favor de la reforma d’aquest delicte i partidari d’abordar-la “en un procés legislatiu més reflexiu”.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari