El presumpte tràfic d’influències de Madí costa la imputació al president d’Aigües de València

El jutge Joaquín Aguirre cita Eugenio Calabuig perquè declari sobre les maniobres d'aquesta empresa a Catalunya

Eugenio Calabuig

El titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona i instructor del cas Voloh, Joaquín Aguirre, ha citat el president d’Aigües de València, Eugenio Calabuig, perquè declari aquest mes de desembre com a investigat sobre com la seva empresa va maniobrar per obtenir contractes a Catalunya, avança El Confidencial.

La seva imputació està vinculada amb la de l’exdirigent de CDC i cervell a l’ombra del procés David Madí, també corresponent a la peça separada 2 de Voloh, a qui Calabuig va incorporar el 2018 a Aigües de Catalunya, filial d’Aigües de València, amb un sou superior als 300.000 euros anuals.

L’exdirigent convergent va fitxar, al seu torn, l’expresident d’ERC Joan Puigcercós, per facilitar les relacions de l’empresa amb els ajuntaments governats per ERC. L’objectiu d’Aigües de València no només era aconseguir els contractes dels municipis governats per partits independentistes, sinó també entrar a Aigües de Barcelona (Agbar).

Madí, detingut el 2020 i investigat en aquest cas per la presumpta comissió d’un delicte de tràfic d’influències, s’ha mantingut a Aigües de Catalunya fins a l’octubre d’enguany, poc abans de ser condemnat a 14 mesos de presó i al pagament d’una multa de 219.750 euros per frau a Hisenda, pel seu paper de cooperador necessari en la trama de factures falses de Triacom, empresa sota la lupa en el cas del 3%.

Segons els informes policials revelats per El Confidencial, Madí, que va obtenir una trentena de contractes de municipis petits per a Aigües de Catalunya, es va reunir amb alts responsables del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’influir en l’Agència Catalana de l’Aigua sobre una licitació pública.

Entre els seus contactes hi figuren l’aleshores conseller Damià Calvet; el secretari d’Infraestructures, Isidre Gavin; el subdirector d’Ordenació del Transport, Josep Maria Fortuny; i el director general de Transports, David Saldoni. A més, els mateixos informes reflecteixen trobades amb responsables d’Interior per obtenir contractes relacionats amb la pandèmia de la covid-19.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari