El govern central deixa la porta oberta a modificar el delicte de malversació

El ministre Bolaños diu que es pot plantejar els canvis en la tramitació del de sedició

  El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha declarat que “en la tramitació del de sedició es pot plantejar modificar el delicte de la malversació”, tot i que Bolaños ha assegurat que ERC no ho ha plantejat ara com ara. En declaracions a l’Hoy por Hoy de la SER, el ministra ha afirmat que “hi ha molts delictes relacionats amb el que va passar el 2017 que no s’han proposat”, afegint que “no oblidem que la clau és construir convivència”.

  Per al ministre de la Presidència, el Codi Penal ha de ser “raonable” i que el govern central està disposat a estudiar qualsevol esmena, tot i que ha afegit que “necessito veure els papers per a estudiar-ho”. En aquest sentit, Félix Bolaños ha assegurat que “en el PSOE tenim clar tots que la política de construir convivència a Catalunya és bona per a tots” i que “s’hereta una tensió insuportable i amb Pedro Sánchez es prenen mesures valentes per al retrobament”. Per al ministre, “en aquestes decisions, com va passar amb els indults, alguns poden tenir dubtes, però amb el temps veuen que ha estat positiva”.

  En aquest context, Félix Bolaños ha lamentat que no es fes política quan estava el PP i ha defensat que ara la situació és diferent. Bolaños ha afirmat que “hi ha ara també major inversió. Estem construint confiança i convivència i ho estem fent amb valentia. La situació ara a Catalunya res té a veure amb l’anterior”.

  El ministre Bolaños també ha desvinculat la reforma del delicte de sedició amb la negociació dels pressupostos generals d’Estat amb ERC, assegurant que “quan es negocien els pressupostos parlem de pressupostos i no es va parlar de cap altra qüestió” i que “ERC ho va acceptar”, sentenciant que “res tenia a veure amb la sedició”.

  Bolaños diu que “la reforma del delicte de sedició és un compromís del president del Govern i ERC porta anys sol·licitant la supressió per complet i no estàvem d’acord amb això”, i que “és en els últims dies quan per part d’Esquerra s’abandona la petició de màxims i es comença a acceptar que sigui una adaptació a la resta d’Europa, ja que ara està obsolet”. El ministre ha explicat que ERC ha modificat la seva demanda i ha obert una possibilitat de pacte i “és aquí on tot es precipita”.

  (Visited 52 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari