200.000 persones es manifesten per defensar la sanitat pública a Madrid

L'Atenció Primària de la capital espanyola s'unirà a la vaga indefinida a partir del dia 21 de novembre

La marea blanca defensa la sanitat pública a Madrid (Podem)
La marea blanca defensa la sanitat pública a Madrid (Podem).

La marea blanca ha reunit 200.000 persones a Madrid, que s’han manifestat per defensar la sanitat pública, segons dades de la Delegació del Govern. La protesta ha estat convocada per veïns i col·lectius socials després de la decisió de l’executiu d’Isabel Díaz Ayuso d’obrir 80 centres d’urgències extrahospitalària sense la planificació ni personal suficient.

La concentració ha rebut el suport dels grans sindicats i dels partits de l’oposició, com Podem i Más Madrid. Mònica García, portaveu de Más Madrid, ha retret que “la comunitat més rica d’Espanya sigui la que menys inverteix en sanitat”.

Íñigo Errejón ha indicat que no estan manifestant-se els votants d’esquerra, sinó tots els que truquen a un centre de salut i no els agafen el telèfon, o demanen cita amb un especialista i els donen per a diversos mesos més tard. Ha argumentat que la presidenta madrilenya vol canviar el dret a la sanitat pública de qualitat dels ciutadans per “convertir-los en clients”.

‘Contra el Pla de Destrucció de l’Atenció Primària’

La manifestació amb el lema ‘Madrid s’aixeca per la Sanitat Pública. Contra el Pla de Destrucció de l’Atenció Primària’ ha començat a les 12:00 hores en quatre columnes diferents que han sortit des de Nuevos Ministerios (zona nord), Hospital de la Princesa (zona aquest), Atocha (zona sud) i Ópera (zona oest) i han arribat fins a Cibeles.

La mobilització s’ha produït quan s’estan duent a terme vagues convocades per diversos sindicats, algunes indefinides, d’altres que són de diversos dies, contra el model d’atenció a la urgència extrahospitalària implantat pel Govern d’Ayuso. L’Administració regional ha imposat serveis mínims del 100%. L’Atenció Primària es sumarà a la vaga indefinida a partir del dia 21 de novembre.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari