El TSJC anul·la el perllongament de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar

La Generalitat va aprovar el projecte al 2018 en contra de la voluntat del 71’35% dels blanencs que van votar a una consulta no vinculant

Manifestació d'Aturem la C-32
Manifestació d'Aturem la C-32.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el projecte de perllongament de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar, aprovat per la Generalitat l’any 2018. L’entitat ecologista Aturem la C-32 va presentar més de 80 al·legacions contra el pla perquè defensava que l’estudi d’impacte ambiental no tenia en compte la Llei del Canvi Climàtic. Ara el TSJC ha donat la raó a la plataforma.

El juliol del 2019, el TSJC va aturar les obres de manera cautelar. S’havia començat amb la tala d’arbres al paratge del Vilar, zona boscosa prop d’un berenador i una església on famílies i amics es reuneixen sobretot els caps de setmana.

Aquest era el segon projecte de la Generalitat per perllongar la C-32. El juliol del 2017, el TSJC ja havia suspès el primer. Les obres previstes eren de 6’7 quilòmetres i incloïen dos túnels i cinc viaductes.

Transport públic, l’alternativa

Aturem la C-32 va defensar que el perllongament de l’autopista no era l’única solució als problemes de mobilitat entre Blanes i Lloret de Mar i va proposar alternatives. L’entitat va afirmar que el transport públic estava “menystingut” a l’estudi informatiu de la nova carretera. La plataforma va proposar que caldria fomentar aquest tipus de mobilitat per alleugerir el trànsit entre les poblacions.

L’entitat ecologista va acusar a la Generalitat d’incrementar un 30% el cost dels traçats alternatius a la planificació per justificar el projecte del 2018. Aturem la C-32 va indicar que aquesta “necessitat d’inflar les xifres” era una eina per descartar les alternatives més amigables amb el medi ambient.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.