El TSJC anul·la el perllongament de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar

La Generalitat va aprovar el projecte al 2018 en contra de la voluntat del 71’35% dels blanencs que van votar a una consulta no vinculant

Manifestació d'Aturem la C-32
Manifestació d'Aturem la C-32.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el projecte de perllongament de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar, aprovat per la Generalitat l’any 2018. L’entitat ecologista Aturem la C-32 va presentar més de 80 al·legacions contra el pla perquè defensava que l’estudi d’impacte ambiental no tenia en compte la Llei del Canvi Climàtic. Ara el TSJC ha donat la raó a la plataforma.

El juliol del 2019, el TSJC va aturar les obres de manera cautelar. S’havia començat amb la tala d’arbres al paratge del Vilar, zona boscosa prop d’un berenador i una església on famílies i amics es reuneixen sobretot els caps de setmana.

Aquest era el segon projecte de la Generalitat per perllongar la C-32. El juliol del 2017, el TSJC ja havia suspès el primer. Les obres previstes eren de 6’7 quilòmetres i incloïen dos túnels i cinc viaductes.

Transport públic, l’alternativa

Aturem la C-32 va defensar que el perllongament de l’autopista no era l’única solució als problemes de mobilitat entre Blanes i Lloret de Mar i va proposar alternatives. L’entitat va afirmar que el transport públic estava “menystingut” a l’estudi informatiu de la nova carretera. La plataforma va proposar que caldria fomentar aquest tipus de mobilitat per alleugerir el trànsit entre les poblacions.

L’entitat ecologista va acusar a la Generalitat d’incrementar un 30% el cost dels traçats alternatius a la planificació per justificar el projecte del 2018. Aturem la C-32 va indicar que aquesta “necessitat d’inflar les xifres” era una eina per descartar les alternatives més amigables amb el medi ambient.

(Visited 174 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari