SOS d’Arrels per superar l’ofec econòmic

La fundació que atèn persones sense sostre demana diners per sobreposar-se al dèficit sobrevingut causat per la inflació

Personal d'Arrels, atenent una persona al carrer

Arrels, la fundació que atén persones sense sostre a Barcelona des de fa tres dècades, ha fet una crida per rebre suport econòmic i afrontar un dèficit sobrevingut que xifra en 432.000 euros, resultant de la inflació que s’ha desbocat enguany, per continuar la seva tasca.

Aquesta xifra és la diferència entre els 325.000 euros que, a principis del 2022, calculaven que les despeses superarien enguany els ingressos, i els 757.000 euros que preveuen que serà la diferència amb què tancaran aquest any.

El director de la fundació, Ferran Busquets, nega que s’hagin plantejat plegar, però reconeix que els problemes econòmics de l’entitat compliquen l’assistència dels nous casos. De fet, ha manifestat que si Arrels prestés serveis temporals, “no es podrien renovar”.

Un problema principal, segons ha destacat, és el preu del manteniment dels pisos on allotgen persones sense sostre, particularment dels subministraments, que s’han encarit de 185.000 euros a 289.000 el darrer any, uns 400 euros de mitjana per habitatge.

Busquets ha fet una crida per rebre donatius dels ciutadans i ha reclamat també subvencions públiques a les institucions, de les quals diu que tenen “un punt d’obligació” perquè “donem resposta a una situació a la qual ells no en donen”.

Arrels, que rep un 30% del seu finançament de fons públics -800.000 euros de l’Ajuntament de Barcelona i uns 500.000 de la Generalitat-, ha atès de 2.169 persones enguany.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides