Salvador Illa: “I res d’amnistia”

El líder del PSC diu que amb la modificació de la sedició no es despenalitzen les conductes típiques del 2017

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que amb la modificació del delicte de sedició que proposa el president del govern central es pretén donar resposta a un compromís de la investidura de Pedro Sánchez. En aquest sentit, Salvador Illa afirma que és “de sentit comú” incorporar l’experiència del 2017 per millorar el codi penal, i en concret l’actual definició del delicte de sedició, i fer-ho amb “homologació europea”.

    Salvador Illa ha assegurat que amb els canvis en la legislació sobre el delicte de sedició “no es despenalitzen les conductes típiques del 2017” quan es van fer un seguit de lleis al Parlament que van desembocar amb la consulta independentista de l’1-O. Illa diu que la modificació prevista deixa vigent el delicte de rebel·lió i continua vigent l’article 155 de la Constitució, amb el qual es va intervenir temporalment el govern autonòmic català del 27 d’octubre del 2017 fins al 2 de juny de l’any següent.

    Illa ha afirmat que els canvis que proposa l’executiu de Sánchez no responen a la petició de desjudicialitzar la política tal com demanen els independentistes, en considerar que aquesta demanda significa “que la política ocupi el marc de la política”. En aquest context, el líder del PSC ha afirmat que el govern central actualitzarà un delicte per posar-lo en estàndards europeus, afegint que “i res d’amnistia“.

    (Visited 72 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari