Jordi Turull sobre el cas del 3%: “Jo no en sabia res”

El dirigent de Junts, militant de CDC des del 1987, diu que “si ho hagués sabut ho hauria denunciat”

    El secretari general de JxCat, Jordi Turull, ha afirmat que no tenia coneixement del suposat finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i que ara està en mans de la justícia en el conegut com a cas del 3%. Turull ha afirmat que “no en sabia res, d’aquestes suposades pràctiques de finançament il·legal”, i que “ si ho hagués sabut les hauria denunciat”.

    Jordi Turull va militar a CDC des del 1987 i va acabar tenint-hi responsabilitats, com quan en va ser portaveu de la coalició Convergència i Unió al Parlament de Catalunya el 2010 i, posteriorment, president del grup parlamentari el 2013. L’actual dirigent de Junts, en declaracions a Els matins de Catalunya Ràdio, ha afirmat que es pronunciarà sobre el cas del 3% “quan hi hagi sentència”.

    Per altra banda, Jordi Turull, ha dit que si el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no aconsegueix aprovar els pressupostos catalans per l’any vinent, haurà de sotmetre’s a una qüestió de confiança o convocar eleccions anticipades. En aquest context, el dirigent de Junts ha dit que la seva formació “no ens desentenem de res” i que “hem acudit a una primera reunió amb el govern, de cortesia, sense detalls”, però que de moment “no tenim xifres”. Turull ha afirmat que “quan ho facin, presentarem la nostra proposta”.

    Turull també ha parlat del cas Dalmases, defensant que l’exvicepresident de Junts i encara diputat de la formació, Francesc de Dalmases, afirmant que “ha demanat disculpes i ha presentat la dimissió com a vicepresident del partit”. Per a Turull “s’han pres decisions i no són menors”. Turull també ha afirmat que “mai he ordenat a Junts fer un perfil fals de Twitter”, en resposta al cas del compte fake de la inexistent periodista Joana Masdeu que donava suport a Dalmases a la xarxa social.

    (Visited 111 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    1 comentari a “Jordi Turull sobre el cas del 3%: “Jo no en sabia res””

    Feu un comentari