El PSC guanyaria les eleccions seguit d’ERC i Junts s’enfonsaria, segons el CEO

El PP seria la quarta força al Parlament, per davant de la CUP, Vox i els comuns, i Cs podria desaparèixer

El primer secretari del PSC i líder de l'oposició al Parlament, Salvador Illa

Foto: @salvadorilla

El tercer Baròmetre d’Opinió Política del 2022 del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) indica que el PSC guanyaria les eleccions catalanes en cas de celebrar-se ara, aconseguint entre 35 i 41 escons -actualment en tenen 33-. En segon lloc estaria ERC, que actualment compta també amb 33 escons i que n’obtindria entre 30 i 36. Junts, però, patiria una gran patacada i es quedaria amb una xifra d’escons molt inferior a l’actual (32), aconseguint-ne entre 19 i 24.

L’enquesta s’ha dut a terme a partir d’una mostra de 2.000 entrevistes que es van fer durant l’inici de la crisi dels socis del Govern català, abans que es produís el trencament definitiu, de manera que reflecteix parcialment l’impacte del divorci dels partits que formaven l’executiu. Pel que fa la resta de partits, la quarta força del Parlament seria el PP, que passaria dels 4 escons actuals fins als 11-16, seguit de la CUP, que obtindria entre 8 i 12 (ara en tenen 9). Els comuns i Vox es farien amb 6-10 escons (actualment són 8 i 11, respectivament), mentre que Ciutadans podria quedar fora de la Cambra o sumar fins a 4 escons, dos menys que els actuals.

Així doncs, segons l’enquesta del CEO, les forces independentistes obtindrien entre 57 i 72 escons, una xifra inferior als 74 diputats de què disposen en l’actualitat. El director del CEO, Jordi Muñoz, ha sigut l’encarregat de presentar aquest dimecres els resultats de l’enquesta, la primera d’un organisme oficial des del trencament d’ERC i Junts.

(Visited 130 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari