Primer judici a Espanya per difusió de ‘fake news’

La Fiscalia demana dos a anys de presó a un usuari de Twitter que va atribuir a uns menas una agressió enregistrada a la Xina

Audiència de Barcelona

L’Audiència de Barcelona celebra aquest dimarts el primer judici a Espanya per la difusió de fake news. Al banc dels acusats hi ha un usuari de Twitter acusat d’haver comès un delicte d’odi per haver publicat el vídeo d’una agressió, enregistrat per una càmera de seguretat a la Xina, atribuint els fets, i també una violació, a un menor no acompanyat (mena) de Canet de Mar.

La Fiscalia demana per a l’acusat una condemna de dos anys de presó i una multa de 6.480, en concret, per la presumpta comissió d’un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques. Li atribueix una difamació “mogut per la seva animadversió i rebuig als immigrants estrangers d’origen marroquí” i destaca que aquest usuari havia difós a la mateixa xarxa social comentaris xenòfobs i simbologia ultra.

L’escrit de la Fiscalia reflecteix que l’acusat va acompanyar el vídeo d’un missatge on explica que l’agressor era un “MENA marroquí de Canet de Mar, a aquests als quals donarem la pagueta fins als 23 anys, els nens de Pedrito Piscinas” i que “després, per a més inri la viola, aquests energúmens i aquestes manades de marroquins no sortiran als mitjans”.

El vídeo, que va fregar les 22.000 visualitzacions, mostrava 45 segons d’una gravació on un home colpeja 15 cops a una dona, a la qual deixa inconscient i, finalment, intenta baixar els pantalons. L’acusat el va difondre a Twitter coincidint amb la denúncia d’una violació a Canet de Mar.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari