Junts i l’ANC culpen Ada Colau del retrocés del català a Barcelona

L’anunci de l’Ajuntament de Barcelona de dur a terme un pla d’accions per fomentar l’ús del català ha revifat les preocupacions pel retrocés en l’ús de la llengua i ha causat que part de l’independentisme responsabilitzi l’alcaldessa Ada Colau de la reculada del català.

El cap de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha carregat contra Colau per fer servir el castellà “en els seus missatges internacionals”, com en el vídeo felicitant el nou president del Brasil, Lula da Silva, i ha afirmat que “si no ens plantem, acabaran amb la llengua catalana a Barcelona”.

Per la seva banda, el portaveu i regidor de Junts al consistori barceloní, Jordi Martí, ha assenyalat la “responsabilitat” de l’alcaldessa “en la mort del català” i ha considerat el pla d’accions una maniobra de màrqueting: “Colau ens va dir que estava cansada del ‘rotllo fiscalitzador’ de l’ús del català. Ara, prop de 8 anys després del seu mandat, tot són ocurrències i màrqueting del barat per blanquejar la seva responsabilitat en la mort del català a BCN”.

La sectorial de l’ANC de Sant Feliu de Llobregat també ha carregat contra Colau i ha assegurat que el consistori barceloní “ha estat qui més mal ha fet i més ha menystingut el català”.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari