Aglomeracions a Renfe el primer dia de vaga de la CGT

Segons la companyia ferroviària, el seguiment de les aturades és mínim, del 0,6%

Aglomeracions a Rodalies (Arxiu)

La primera jornada de la nova vaga de treballadors de Renfe convocada per la CGT, un dels sindicats minoritaris, ha causat que es produeixin algunes aglomeracions i retards, encara que segons la companyia ferroviària el seguiment és mínim, d’un 0,6%. Les aturades es repetiran el divendres d’aquesta setmana amb l’objectiu d’aconseguir millores salarials.

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat ha decretat uns serveis mínims del 66% en les hores punta: des de les 6 fins a les 9:30 del matí i de 5 de la tarda a 8:30 del vespre. La resta de la jornada, circularan com a mínim el 33% dels combois. Pel que fa als trens de llarga distància i alta velocitat, els serveis mínims decretats són del 72%, mentre que per als trens Avant ho són del 65%.

La CGT és l’únic sindicat que manté la convocatòria de vaga després que SEMAF, UGT i CCOO s’hagin desmarcat en arribar a un acord amb Renfe. La companyia va decidir incorporar algunes millores com un increment salarial del 3,5% amb efectes des de l’1 de gener d’aquest any i l’establiment d’una jornada laboral de 35 hores, fet que va dur els sindicats majoritaris a signar un nou conveni per als pròxims tres anys.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari