La CUP denuncia un nou tall de llum d’Endesa a una família del Pallars Jussà

L’empresa ha interromput el subministrament d’electricitat a diverses llars per impagament, basant-se en una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)

Paüls de Flamisell, poble del Pallars Lussá (Gustau Erill i Pinyot, Wikimedia Commons)
Paüls de Flamisell, poble del Pallars Lussá (Gustau Erill i Pinyot, Wikimedia Commons).

La CUP ha denunciat que Endesa ha tallat la llum a una altra família de la Vall Fosca, al poble Paüls de Flamisell del municipi Torre de Capdella (Pallars Jussà). La llar ha patit sis talls els últims dos mesos.

L’empresa ha reclamat que els veïns de la localitat paguin el preu de venda de la llum establert per la companyia, basant-se en una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els veïns han defensat que han de pagar el preu de facturació de la llum que estipula el contracte del 1927: 0’0021 euros per quilowatt hora.

Talls per impagament
Els veïns no volen saldar el que consideren que és un “deute il·legítim” i l’empresa ha interromput el subministrament d’electricitat a diverses llars per impagament. El gener, el jutjat de Tremp va emetre dues sentències que donaven la raó a dos veïns del municipi, estipulant que el preu de cost havia de basar-se en el contracte del 1927.

L’empresa ha continuat defensant la resolució de la sentència del TSJC i ha tallat la llum a un dels veïns de la Vall Fosca que havia guanyat la sentència. Finalment, va recuperar el subministrament després de pagar la quantitat que li demanava la companyia.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari