La Fiscalia critica el “canvi constant” a la cúpula dels Mossos

El tinent fiscal Pedro Ariche lamenta que es dificulta la coordinació entre el cos i el Ministeri Públic

El tinent fiscal de la Fiscalia Superior de Catalunya, Pedro Ariche

El tinent fiscal de la Fiscalia Superior de Catalunya, Pedro Ariche, ha demanat que hi hagi estabilitat a la cúpula dels Mossos d’Esquadra, després de la recent destitució de Josep Maria Estela com a màxim responsable policial, decidida pel Departament d’Interior de la Generalitat.

En una compareixença al Parlament de Catalunya, aquest divendres, Ariche ha expressat “perplexitat” pel “canvi constant” en aquest càrrec, que ha tingut cinc responsables els darrers cinc anys, i ha lamentat que aquesta dinàmica complica la coordinació entre el cos policial i la Fiscalia.

Així mateix, el tinent fiscal ha considerat que “no hi poden haver ingerències de cap mena” en investigacions dels Mossos, ni per part dels polítics del Departament d’Interior, ni tampoc de responsables d’altres departaments, i també ha rebutjat que comandaments sol·licitin informació als funcionaris que treballen com a policia judicial.

Per la seva part, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, havia manifestat que no li consta que s’hagi produït cap ingerència, per la qual cosa no preveu que s’obri una investigació interna.

Les paraules d’Ariche i Elena es coneixen després que algunes informacions relacionessin el nou comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, amb intents d’obstaculitzar investigacions sobre polítics independentistes i d’obtenir informació sobre aquestes indagacions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.