Donat per bo el gran simulacre català d’emergència química

El conseller Elena valora com un "èxit" la implicació i conscienciació de la ciutadania

La sala des d'on se seguirà el simulacre de fuita químic

El primer simulacre d’emergència química al Camp de Tarragona amb avisos al mòbil s’ha desenvolupat amb normalitat aquest dimecres a la tarda. A dos quarts de set han sonat les sirenes d’emergència de Protecció Civil en cinc municipis del Tarragonès i el Baix Camp. No era per avisar de cap perill real, sinó que era un simulacre d’una hipotètica fuita de clor al polígon sud de Tarragona, que tindria un radi d’abast de tres quilòmetres.

Ha estat el simulacre més gran d’accident químic que s’ha fet mai a Catalunya, ha durat al voltant de 15 minuts i hi ha participat més de 65.000 persones de Tarragona, Vila-seca, la Canonja, Salou i Reus. Són les persones que es trobaven a l’àrea del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona.

El simulacre ha estat un “èxit” en paraules del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que ha valorat molt positivament la “conscienciació i implicació de la ciutadania”. A Tarragona, per exemple, en el moment que han començat a sonar les sirenes gairebé no hi havia gent als carrers, ha subratllat l’alcalde, Pau Ricomà.

Una prova que el conjunt de la població estava informada i al corrent del simulacre és que el 112 amb prou feines ha rebut una cinquantena de trucades de gent preguntant què estava passant. Si la feina d’informació no s’hagués fet bé, les trucades haurien estat centenars, ha apuntat Elena.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides