Escrivá afirma que el 30% dels futurs pensionistes es beneficiaran de la reforma del sistema

El ministre del Govern de Pedro Sánchez ha explicat que la iniciativa pràcticament no tindrà conseqüències a les arques de la Seguretat Social

José Luis Escrivá, ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions (La Moncloa)
José Luis Escrivá, ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions (La Moncloa).

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha assegurat que un 30% dels futurs pensionistes serà beneficiat amb la reforma del sistema de pensions. Així ho ha confirmat a una entrevista a El Periódico de Catalunya.

“Encara que tots els treballadors es beneficiaran d’un sistema que protegeixi millor les seves pensions davant esdeveniments durant la seva carrera laboral que estan fora del seu control i que alteren la seva carrera contributiva. D’altra banda, beneficiarà més a les dones, que són les que presenten més problemes amb les llacunes de la cotització”, ha matisat Escrivá.

Afectarà persones amb millors salaris?

Preguntat per si les persones amb millors salaris es beneficiaran amb la reforma del sistema de pensions, Escrivá ha evitat ser categòric i ha descarregat la responsabilitat a la negociació amb els agents socials: “No necessàriament. Estem negociant, estudiant números, perfils… Tot dependrà del resultat final de les negociacions amb els agents socials”.

El mandatari del Govern de Pedro Sánchez ha afirmat que la reforma pràcticament no tindrà conseqüències en les arques de la Seguretat Social. “El que es farà és reforçar els elements de solidaritat al sistema. L’efecte serà molt marginal”, ha indicat.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari