Divisió en el govern Colau sobre l’amnistia i l’autodeterminació

L'Ajuntament s'adhereix a l'Acord Social de Carme Forcadell i David Fernàndez, malgrat el vot en contra del PSC

Ada Colau

L’Ajuntament de Barcelona s’ha posicinat a favor de l’autodeterminació de Catalunya i de l’amnistia per als dirigents i altres responsables del procés encausats o establerts a l’estranger per no respondre davant la justícia espanyola, en el ple extraordinari d’aquest divendres.

La votació ha exhibit les diferències entre els dos socis del govern municipal, Barcelona en Comú i el PSC, ja que els comuns han votat a favor de l’amnistia i l’autodeterminació, juntament amb ERC i Junts, mentre que el PSC i la resta de grups municipals han votat en contra.

Amb la votació d’aquest divendres, el consistori barceloní se suma a l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació que impulsen, entre altres figures, l’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell i l’exdiputat de la CUP David Fernàndez.

La votació sobre l’adhesió van sol·licitar-la ERC i Junts, i Barcelona en Comú hi va introduir un tercer punt per reclamar la intensificació del diàleg entre administracions per “evitar la repressió d’idees polítiques que han de poder-se expressar i defensar amb absoluta llibertat en democràcia”.

Aquesta iniciativa suma 300 adhesions procedents dels àmbits social, cultural, sindical i econòmic, i 200 més d’ajuntaments.

(Visited 177 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari