Brussel·les torna a insistir en la urgència de renovar el Poder Judicial després del ‘no’ del PP

La Comissió Europea reitera que l'estat espanyol hauria de renovar el CGPJ amb caràcter prioritari

Ursula Von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea (Parlament Europeu)
Ursula Von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea (Parlament Europeu).

El nou bloqueig del PP al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) no agrada i preocupa a Brussel·les. “Espanya hauria de procedir amb caràcter prioritari a la renovació del Consell General del Poder Judicial”, han informat els portaveus de la Comissió Europea (CE), segons ha avançat elDiario.es.

Des de la CE han reiterat en diverses ocasions la seva postura: cal renovar el Poder Judicial urgentment, en aquesta ocasió des de la Comissió s’ha assenyalat que han deixat clar el que opinen “fins i tot en les recomanacions específiques per país de l’Informe sobre l’estat de dret de 2022”.

Així s’expressa la Comissió Europea després de ser preguntada després que el PP hagi tornat a suspendre les negociacions, aquesta vegada amb l’excusa la reforma del delicte de sedició.

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha justificat trencar el pacte que estava ultimant amb el PSOE per renovar el CGPJ, per la reforma que planegen els socialistes del Codi Penal, en concret del delicte de sedició. “No m’oposo al diàleg sobre el nacionalisme, sinó a compartir els seus criteris sobre l’Estat o la justícia”, ha justificat Feijóo, qui considera que la reforma que planteja el govern espanyol “beneficia els independentistes”.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari