Premià de Dalt pagarà 3.630 euros a Desokupa “per acabar amb les ocupacions mafioses”

L'alcalde Josep Triadó (Junts) defensa la contractació de l'empresa integrada per membres propers a la ultradreta

L'alcalde de Premià de Mar, Josep Triadó (Junts), amb membres de Desokupa

Foto: Ajuntament de Premià

L’Ajuntament de Premià de Dalt (Maresme) ha contractat la polèmica empresa Desokupa perquè els assessori per acabar amb “les ocupacions mafioses”. Segons ha explicat el mateix consistori, en mans de Josep Triadó (Junts), l’executiu municipal ha contractat l’organització per serveis d’assessorament “relatius a la possessió dels béns immobles ocupats de forma mafiosa i/o delinqüencial” durant un any, un encàrrec pel qual Desokupa rebrà 3.630 euros.

El govern de Triadó ha tractat de justificar l’elecció de la polèmica empresa fundada per Daniel Esteve, exporter de discoteca amb antecedents policials i proper a la ultradreta que va participar en un acte de Vox, assenyalant que “ofereix un mètode alternatiu que té per objecte la resolució amistosa de la controvèrsia existent i evitar un procediment judicial”. No obstant això, les pràctiques de Desokupa han estat assenyalades per múltiples juristes i entitats antidesnonaments, els quals han alertat d’intimidació, coaccions i amenaces durant les suposades resolucions amistoses i han indicat que la seva activitat se situa al límit de la legalitat.

L’alcalde de Premià de Dalt ha defensat la “tolerància zero amb les ocupacions mafioses que comporten posar en perill el benestar i la convivència al nostre poble ja que generen inseguretat ciutadana”, i ha justificat la contractació de l’empresa relacionada amb l’extrema dreta: “Nosaltres no entrem en la seva ideologia, sinó en la seva experiència”, ha assenyalat en declaracions a la cadena SER. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha considerat “vergonyós” que el govern de Triadó “hagi contractat els mafiosos de Desokupa per a assessorar-se contra l’ocupació”, i ha exigit al consistori que “faci la seva feina i ofereixi solucions a les famílies vulnerables en comptes de blanquejar els matons que les extorsionen i criminalitzen”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Premià de Dalt pagarà 3.630 euros a Desokupa “per acabar amb les ocupacions mafioses””

Deixa un comentari

Notícies més llegides