Pere Ferrer: “Sallent és el comissari en cap, no hi ha interinitat”

El director general de la Policia diu que "hem cessat Estela perquè no seguia l'objectiu estratègic de feminitzar el cos"

El director general de la Policia de la Generalitat de Catalunya, Pere Ferrer, ha afirmat que el nou comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, no ha estat nomenant de manera interina i que no li consta que a finals d’any hi haurà un nou cap dels Mossos que substitueixi Sallent. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, Ferrer ha afirmat que Sallent “és el comissari en cap, no hi ha interinitat”.

Pere Ferrer ha afegit que “el comissari Sallent és el comissari en cap, i tots els nomenaments de comissari en cap són en funcions. S’encomanen les funcions de comissari en cap a una persona”. El director general de la Policia ha assegurat que el nou comissari en cap dels Mossos “té el reconeixement, no només del director i del conseller, sinó de grapats de comandaments que des d’ahir s’han posat a la seva disposició”.

Ferrer també ha sortit al pas de les informacions que asseguren que a finals d’any hi haurà un nou nomenament que portarà a la intendent Rosa Maria Bosch a ocupar el càrrec de màxim comandament dels Mossos substituint el comissari Sallent. Ferrer ha contestat amb un: “No em consta”.

La destitució aquest dilluns de Josep Maria Estela com a comissari en cap de la policia catalana ha estat el setè canvi de màxim responsable que ha patit el cos en cinc anys. Pere Ferrer ha afirmat que “hem cessat Estela perquè no seguia l’objectiu estratègic de feminitzar el cos” dels Mossos. En aquest context, Ferrer ha dit que “no són desitjables set canvis en cinc anys”, afegint que “no és desitjable la situació d’ahir, ens va entristir”.

El director general de la Policia ha lamentat les acusacions que ha fet l’exconseller d’Interior, Miquel Sàmper, en les quals apuntava que el comissari Sallent havia admès ingerències polítiques en el cos dels Mossos, com quan ja va ser-ne el màxim responsable del juny del 2019 al novembre del 2020. Pere Ferrer ha dit que “és molt greu insinuar que hi ha ingerències polítiques al cos” i que “atacar l’honorabilitat d’una persona és molt greu”, afegint que “les paraules de Sàmper són un atac a totes les comissaries d’investigació criminal”.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari