Barcelona reclama a la Generalitat més mossos contra el tràfic de droga al Raval

El tinent d'alcaldia Batlle sol·licita a Interior "atenció prioritària" a Ciutat Vella

Albert Batlle

L’Ajunament de Barcelona ha reclamat al Departament d’Interior de la Generalitat que destini més efectius dels Mossos d’Esquadra i més recursos al districte de Ciutat Vella, sobretot el barri del Raval, per lluitar contra el tràfic de drogues.

El tinent d’alcaldia responsable de Seguretat, Albert Batlle, ha afirmat aquest divendres que “tenim un problema real de seguretat i convivència” i ha considerat que “cal una antenció prioritària” a Ciutat Vella per part del Departament d’Interior de la Generalitat, que encapçala el conseller Joan Ignasi Elena, i també del Ministeri de l’Interior, que encapçala el ministre Fernando Grande-Marlaska.

L’Ajuntament de Barcelona assegura que destina a Ciutat Vella més patrullatge que mai de la Guàrdia Urbana. No obstant això, el regidor del districte, Jordi Rabassa, ha manifestat que és necessari “un salt d’escala” que contingui la proliferació de punts de venda de drogues al carrer després de tancaments de pisos destinats a aquesta activitat.

Tant Batlle com Rabassa han assenyalat els tenidors de pisos per la seva actitud. El responsable municipal de Seguretat ha considerat “un escàndol” que se’n desentenguin, mentre que el regidor del districte ha lamentat que 400 dels 900 pisos buits del districte es trobin al Raval, una realitat contra la qual ha proposat que es canvi la norma per integrar aquests immobles en el parc d’habitatge públic.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari