Salvador Illa: “La viabilitat parlamentària d’aquest Govern és molt escassa”

El líder del PSC descarta demanar una qüestió de confiança contra el president Aragonès

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, afirma “la viabilitat parlamentària d’aquest Govern és molt escassa”, recordant que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no compta encara amb prou suports per aprovar els pressupostos de Catalunya per l’any que ve. En aquest sentit, Salvador Illa demana a ERC que tingui idees clares sobre l’aprovació dels comptes de l’executiu català, afirmant que “és hora que s’aclareixin”, demanant que “enraonem i fem un pressupost de país”.

    En declaracions al Cafè d’idees de RTVE, Salvador Illa assegura que tot i els escassos suports amb què compta Aragonès, no pensa donar suport a la proposta de presentar una qüestió de confiança contra el president català, com demana Junts després de trencar el govern de coalició amb ERC. Illa considera que unes eleccions anticipades podrien beneficiar el PSC, però que no creu que li convingui a Catalunya quan afirma: “Ara és moment d’anar a eleccions? Sense aprovar pressupostos?”.

    El dirigent socialista no pensa donar un xec en blanc al nou executiu d’ERC afirmant que “tinc la credibilitat d’ERC en suspens”, assegurant que els republicans no han complert el pacte que va facilitar la investidura de Pedro Sánchez. Illa també ha responsabilitzat el president Aragonès com a responsable que s’hagi trencat el govern de coalició amb Junts.

    (Visited 46 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari