El progressista Rafael Mozo, president interí del CGPJ en substitució de Lesmes

La decisió dels vocals deixa el Consell i el Suprem en mans de persones diferents

  El nou president interí del CGPJ, Rafael Mozo

  Foto: Poder Judicial

  Els vocals progressistes i conservadors del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) han escollit el progressista Rafael Mozo, el vocal de més edat, com a nou president interí de l’òrgan judicial en substitució de Carlos Lesmes, qui va anunciar la seva dimissió el passat diumenge. L’elecció de Mozo ha tirat endavant amb un total de 16 a vots a favor i un únic vot en contra del magistrat Wenceslao Olea, mentre que la vocal Mar Cabrejas ha abandonat el ple sense votar.

  Amb aquesta decisió, els vocals del CGPJ s’han desentès de l’informe elaborat a petició de Lesmes pel gabinet tècnic del Consell, el qual plantejava que el seu substitut tant en aquest òrgan judicial com en el Tribunal Suprem havia de ser el vicepresident en funcions de l’alt tribunal, el magistrat Francisco Marín Castán. En aquest sentit, l’escrit considerava que els dos càrrecs havien de ser assumits per la mateixa persona per tal d’evitar que es produeixi una dissociació.

  No obstant això, el ple del CGPJ ha optat per la bicefàlia i, mentre Marín Castán està al capdavant del Suprem, Mozo és ara la màxima figura del Consell. Una situació que s’ha produït perquè els vocals consideren una “imposició” de l’alt tribunal acceptar Marín Castán com a president interí d’ambdós òrgans, ja que això els deixaria sense marge de maniobra.

  (Visited 64 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari