Quin malnom posa un diputat de Junts al govern d’ERC en solitari?

Jaume Alonso-Cuevillas i Laura Borràs
Jaume Alonso-Cuevillas i Laura Borràs

Fent un sintètic joc de paraules, el diputat de Junts Jaume Alonso-Cuevillas ha penjat un malnom al nou govern d’ERC: “El Govern del Trist-Partit”.

El fantasma d’un nou tripartit d’ERC amb el PSC i En Comú Podem havia estat, segons el relat intermitentment emès per Junts per subjectar ERC, una amenaça a la continuïtat de la nissaga de governs independentistes dels darrers anys.

El mateix Alonso-Cuevillas, però, ha posat de la seva part per fer realitat aquest escenari, advocant pel trencament amb ERC i la sortida del govern de la Generalitat en la recent votació dels militants de Junts.

De fet, el diputat ha anat més enllà quan, la setmana passada, ha fet volar el fantasma de l’escissió de Junts si guanyava l’opció de mantenir el partit en el govern. Cuevillas, en concret, alertava que si no es trencava amb ERC “tindrem una crisi d’aquí a dos o tres mesos”.

Finalment, no s’ha aparegut aquest fantasma intern, sinó més aviat l’altre. Pere Aragonès ha omplert els forats deixats per Junts en el consell executiu amb un exconseller del PSC com Quin Nadal, una exdirigent de Podem com Gemma Ubasart i un convergent com Carles Campuzano, entre altres nous consellers.

(Visited 339 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari