Junts rebutja garantir els pressupostos pactats amb ERC i elaborats per Giró

Turull respon a Aragonès que se sotmeti a una qüestió de confiança per demostrar que representa el “80%”

Jordi Turull

El pressupostos elaborats per l’exconseller d’Economia Jaume Giró, un dels membres de Junts que acaba de deixar el govern català, ja no compten amb el suport del grup parlamentari d’aquest partit, segons ha assegurat el seu secretari general, Jordi Turull, en declaracions a TV3.

Turull ha rebutjat garantir el suport dels seus als pressupostos, malgrat que Junts i ERC els havien acordat, esgrimint el fet que es van pactar amb “els equilibris que hi havia” entre socis de l’executiu i que, segons els juntistes, ERC “s’ha apartat” dels compromisos concrets previs inclosos en l’acord de govern.

El dirigent de Junts, en aquest sentit, ha considerat que demanar-los el suport seria començar la casa per la teulada, i ha defensat que el primer que ha de fer el president de la Generalitat, Pere Aragonès, és sotmetre’s a una qüestió de confiança al Parlament de Catalunya, per comprovar si pot representar el “consens del 80%”, una noció sovint citada per l’independentisme de la qual ha fet bandera el mateix Aragonès les darreres hores.

Turull ha argumentat que el president català, del qual ha recordat que va ser investit sense haver guanyat les eleccions, ha d’obtenir la confiança de la cambra per “valors republicans” i “radicalitat democràtica”, i “a partir d’aquí pots enfocar altres coses”, com ara els pressupostos.

(Visited 103 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari