El Suprem multa, però no inhabilita, Eulàlia Reguant

La diputada de la CUP, condemnada per desobediència greu a pagar 13.500 euros per no respondre a Vox com a testimoni del judici del procés

Eulàlia Reguant
Eulàlia Reguant

Eulàlia Reguant podrà continuar com a diputada de la CUP al Parlament, ja que el Tribunal Suprem l’ha condemnat al pagament d’una multa de 13.500 euros com a culpable de desobediència greu per haver-se negat respondre a l’acusació particular de Vox com a testimoni del judici del procés, l’any 2019.

La sentència, coneguda aquest divendres, sanciona Reguant amb el pagament de 50 euros diaris durant nou mesos, més les costes del procediment, però descarta la possibilitat d’inhabilitar-la durant quatre mesos, com reclamava la Fiscalia, que havia demanat una pena de presó de la mateixa durada.

La ponent de la sentència, Susana Polo, conclou que la pena de presó, que comporta inhabilitació, seria desproporcionada amb relació al dret de participació política de la diputada, en aquest cas.

No obstant això, el Suprem condemna Reguant per una actitud que etiqueta d'”obstinada” i “totalment meditada i decidida”, que considera que ultrapassa els límits de la llibertat de consciència i ideològica, i assenyala que no existeix un dret general a la desobediència previst en cap disposició constitucional. En canvi, justifica la condemna adduint al deure de col·laborar amb la justícia i al respecte al principi d’autoritat i a l’ordre públic.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari